Leven met blaaskanker

U bevindt zich hier: Blaaskanker Ľ Leven met blaaskanker

Leven met blaaskanker

Wanneer de diagnose blaaskanker is gesteld, verandert het leven van de patiŽnt in de meeste gevallen ingrijpend. Ondanks alle geboden professionele hulp vanuit het ziekenhuis en daarbuiten kan de patiŽnt met vragen blijven zitten. Voor die mensen is de patiŽntenvereniging Waterloop opgericht. Waterloop brengt lotgenoten met elkaar in contact, informeert over blaas- en nierkanker, en behartigt de belangen van mensen die met deze vormen van kanker te maken krijgen. Uiteraard bent u ook zeer welkom op ons eigen laagdrempelige lotgenotenforum voor blaaskanker patiŽnten.

Pijnklachten

In het begin geeft blaaskanker geen of nauwelijks pijnklachten. Naarmate de ziekte vordert, kan dit veranderen. Het is moeilijk aan te geven hoeveel pijn een patiŽnt zal hebben. Niet alleen ervaart iedereen pijn op zijn eigen manier, ook zijn de precieze pijnklachten afhankelijk van het individuele ziekteverloop. Zo gaan uitzaaiingen in de botten vaak gepaard met pijnklachten.

In veel gevallen is er iets aan pijn te doen. Het is daarom belangrijk met de behandelend arts over pijnklachten te praten. Hij of zij zal u adviseren over de meest geschikte behandeling, zoals pijnstillers of ontspanningsoefeningen. -->


(Advertentie)Advertentie
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Blaaskanker.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)