Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Blaaskanker.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Blaaskanker.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Belinda

Geschreven op: Dinsdag 19 April 2011 om 10:11
Ongepast of beledigend?

Hallo lotgenoten,

Ik ben een vrouw van 47 en heb 4 april 2011 gehoord dat ik blaaskanker heb.

In augst 2010 begonnen de klachten, pijn met plassen, beetje bloed in de urine, steeds de drang dat ik moest plassen,een brandend gevoel in mijn onderste lichaam (plasgaatje en vagina) en onder in de buik pijn klachten. Volgens de dokter een blaasontstekingen. Na de antibiotica was volgens de dokter alles in order geen ontstekingen te zien de urine.
Toch het brandend gevoel in vagina en plasgaatje , drang om te plassen en buikpijn bleven. Toen heeft de dokter(nov.2010) een uitstrijkje gemaakt van de vagina mond. Alles in orde geen baarmoedermond kanker. Maar de klachten verdwijnen niet. Hij heeft toen het medicijn voor geschreven: Vesiicare 5 mg, hier zou de drang voor het willen plassen verminderen. Volgens de dokter zat ik in de overgang en daarop bloedprikken om te checken of dit klopte was niet nodig, ik had de leeftijd om in de overgang te zitten dus schreef hij ook nog een het medicijn Synapause, vaginale zetpillen. Volgens de dokter zou ik droog zijn. Verder moest ik niet zuren want hij was de dokter. Ik moest maar accepteren dat ik in de overgang zat. De klachten gingen niet over mijn enige optie was om in de zelfde praktijk naar een andere dokter eens te gaan. Maar helaas daar kwam ik van een koude kermis thuis. Ik was lastig en had geen vertrouwen hun. Zo werd ik naar huis gestuurd. De klachten gingen niet over. In Maart 2011 was het helemaal mis ik plaste alleen nog maar puur bloed en bloed klonter. Niet te geloven: ik ging met het emmertje bloed en bloedklonten naar de dokter: diagnose ik had een miskraam gehad zei de dokter. Daar antw. ik op, dat dit onmogelijk was, mijn man was immer al meer als 20 jaar gesteriliseerd en dat ik zeker wist dat het uit de urinebuis was gekomen en niet uit de vagina, daar ik dit had gecontroleerd, er kwam geen bloed uit de vagina. Om mij te sussen werd er een antibiotica voor geschreven, en een week later terug komen urine controleren. okť natuurlijk was na een week alles in orde. [B]Ik had er schoon genoeg van de beide dokter en heb zonder verwijzing naar de Urologie gebeld, situatie uitgelegd moest direct komen en ja hoor diagnose kwaadaardige blaaskanker[/B].ook nog in de scan geweest geen uitzaaiingen. Ik wordt volgende week geopereerd en Urologie kan niet van te voren zeggen of het een blaas sparende operatie wordt, dat kan die oordelen zodra hij aan het opereren is. Ben erg bang. Hoe nu verder? 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: Ray de Haan op Maandag 23 Mei 2011 om 21:01 Ongepaste reactie?

Hoi Belinda,ik weet niet hoe het nu is maar als ik jou verhaal zo lees gaat dit alle perken te buiten. Verder weet ik niet hoe het nu met je gaat. Maar deze side geeft genoeg informatie. Als het niet spierinvasief is is de behandeling meestal een operatie en daarna wellicht blaasspoelingen. Echter ales hangt af van de mate die je hebt. Ik zelf ben 53 en vorig jaar april bij mij geconstateerd. Vervolgens geopereerd echter na 5 weken kwam het al weer terug. Bij de eerste keer zat mijn hele blaas vol en kwam al weer terug. Ik loop nu bij het AVL met een zeer goede begeleiding met nod wel maandelijse blaasspoelingen. Sterkte mvg Ray


Geschreven door: heij op Woensdag 25 Mei 2011 om 08:28 Ongepaste reactie?

hallo Belinda
ik zou die huisartsen maar aanklagen.
ben wel benieuwd hoe je gevaren bent met de operatie
misschien wil je het ons laten weten


Geschreven door: petra op Zondag 19 Februari 2012 om 18:43 Ongepaste reactie?

Ik heb bloed in mijn urine en ik heb ook zo n raar gevoel in vagina en plasgaatje ,Vrijdag krijg ik een ct-onderzoek en week erna cystocopie........aan de ene kant denk ik van;zou ik blaasstenen hebben omdat ik soms ook wel een lichte kramp voel in onderbuik maar ja als ik dit lees dan weet ik het niet meer......ik wacht maar af....


Geschreven door: Wilma op Zondag 19 Februari 2012 om 18:56 Ongepaste reactie?

Hoi Belinda, Wat een verhaal het is volgens mij bij vrouwen zo dat ze maar altijd denken het is een blaasontsteking of je bent in de overgang.Ik werd regelmatig op blaasontstekingen gecontroleerd die waren er niet, toen naar de gyn.geweest terwijl je steeds zegt ik plas bloed. Het is om gek van te worden. Mijn blaas zat vol, ik ben twee keer geopereerd en krijg nu blaasspoelingen (nu al 15x) mijn totaal traject is zo''n 42 maanden van spoelingen er moet natuurlijk niet iets geks gebeuren, heb nu steeds meer last van de spoelingen pijn erg moe weinig energie.Ik wil je veel sterkte wensen,laat nog wat van je horen.Mijn hele verhaal staat ook op de pagina.
Succes hou je taai.Groetjes Wilma


Geschreven door: chantal op Maandag 3 September 2012 om 20:08 Ongepaste reactie?

Hallo vrouw van 47

Ik had het zelfde als u moest de dockter overtuigen dat de bloedklonten en bloed uit mijn plasbuis kwamen, had het ook meegenomen , gelukkig luisterde mijn huisarts wel en is vorigeweek blaaskanker geconstateerd, ik word deze week geopereerd en hoor over 2 weken wat voor tumor het is.
Ik ben net 35 geworden
Ik hoop dat ze u nu beter behandelen heel veel sterkte, moed en kracht toegewenst


Geschreven door: Elise op Maandag 8 Oktober 2012 om 03:41 Ongepaste reactie?

Ik heb gelukkig niet dat soort problemen gehad met huisartsen. Ik was 35 bij de eerste bloeding en tumor. Nu ben ik 48. Inmiddels klopt ook de overgang aan mijn deur. Mijn blaaskanker is de laatste jaren veel meer aanwezig. De laatste uroloog vertelde me dat die wisselingen van hormonen die bij de overgang horen, ook een trigger zijn bij het recidiveren van de blaastumoren. Vond ik wel een eye opener. Verder is er bij mij een erfelijkheidsfactor aanwezig. (joepie)

Dames, veel sterkte en kracht.


Geschreven door: maria op Zaterdag 27 Juli 2013 om 19:49 Ongepaste reactie?

vraag, is er iemand die net als ik alleen chemo heeft gekregen vanwegen de uitzaaiingen? de chemo helpt niet meer sinds oktober 2012 geen chemo meer. zit momenteel vol met kanker in de blaas er kan echt niets meer bij, artsen doen niets meer, doe veel met goede voeding, geen suiker en gebruik zuiveringszout. voel me best goed ik ben nu 53 en ondanks alles vol goede moed.


Geschreven door: janwillem van dam op Zaterdag 20 Februari 2016 om 03:28 Ongepaste reactie?

ik ben janwillem van dam 43 jaar ben echt super zenuwachtig zeg moet as 3maart blaasdondrzoek ondergaan buikpijn heb ik hel de dag en nacht door ben bang dat het naar mijn lymeklieren is gegaan heb antibiotica gekregen voor blaasontsteking maar ben super angstig bang ben echt zeer benieuwd wat er toch uit zou kunnen komen als jullie mij willen mailen mijn mailadres is vdamjw@gmail.com want ik zou zo graag wel lotgenoten willen hebben


Geschreven door: Lot op Donderdag 9 Maart 2017 om 10:33 Ongepaste reactie?

Ik ben begonnen met de zelfde klachten.
Ik plas zelfs bloed.
En het doet pijn.Ik voel gewoon de pijn in mijn plasbuis.
Ik heb steeds de drang dat ik moet plassen.
Ik heb gisteren een echo gehad.Er was alleen zichtbaar dat de wand van de blaas nogal verdikt was.
In mijn urine is dus bloed en eiwitten gevonden.
Daarna is mijn urine op de kweek gezet.
Hierover weet ik vanmiddag meer.
Ik heb medicatie gekregen van mijn huisarts.
Monurol 3g.
Ik hoop natuurlijk dat deze medicatie zal aanslaan.
Maar toch zegt mijn gevoel van.....ik kon wel eens blaaskanker hebben.
Dus als de medicatie niet werkt.
Dan weet ik gewoon dat ik nader onderzocht moet worden.
In ieder geval komt mij het verhaal van jou bekend nu voor.
En ik hoop natuurlijk dat het iets onschuldigs is.
Ik wens iedereen die getroffen is door deze rot ziekte.
Heel veel kracht toe.


Geschreven door: Marije op Zondag 19 November 2017 om 20:01 Ongepaste reactie?

Hallo,ik ben een vrouw van 68 en plas sinds een week best veel bloed ben erg geschrokken en gekeken met een spiegel en nog meer geschrokken! Komt er uit mijn plasbuis een soort poliep van 1cm. Ben inmiddels bij een uroloog geweest en hij vertelde als ik wilde hij dat uitsteeksel weg zou halen en dat gaat in december gebeuren, ik misschien minder goed kan plassen nadien of erger dat ik mijzelf moet katheteriseren! Of ik moet mijn verdere leven maandverband dragen. Denk dat mijn man en ik de sex ook wel kunnen vergeten want ik moet er niet aan denken als dat ding zo bloed en in de weg zit. De uroloog stelde mij wel gelijk met rust door te zeggen dat het niet kwaadaardig is.
Natuurlijk ben ik vreselijk ongerust en vraag mij af of iemand dit hier herkent? Ik heb al zoveel op internet gezocht hierover maar kan niets vinden.


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


Advertentie
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Blaaskanker.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)