Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Blaaskanker.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Blaaskanker.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Maaike53

Geschreven op: Zaterdag 31 Augustus 2013 om 00:36
Ongepast of beledigend?

Vandaag te horen gekregen dat ik blaaskanker heb, plas al 8 weken bloed maar het werd eerst afgeschoven op nierstenen. Vandaag een echo gehad en gevraagd of huisarts hier spoed van kon maken omdat ik het zelf niet vertrouwde. Maandag verder onderzoek door uroloog. Ben bang, heb een dochter van 13 die me nog zo nodig heeft. Heb een selectief aantal mensen verteld wat er aan de hand is en bij dochter in de buurt laat ik geen negatieve emoties zien. Wat staat me te wachten? Het is zo onwerkelijk en voel nu even niks, kan me dit nu ook niet permitteren vanwege mijn kind. 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 5 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5]

Geschreven door: Johanna op Zaterdag 31 Augustus 2013 om 16:17 Ongepaste reactie?

Hallo Maaike,

is de diagnose gesteld d.m.v een echo of is er al verder onderzoek gedaan? In de blaas gekeken, biopten?

Sterkte.


Geschreven door: Maaike53 op Zaterdag 31 Augustus 2013 om 19:14 Ongepaste reactie?

Er is alleen een echo gedaan, nog niet in de blaas gekeken maar de huisarts zei dat het hoogstwaarschijnlijk een tumor is. Plas ook veel bloed, erg veel. Heb een historie van vele blaasontstekingen, vanaf kinds af aan. Ben nu 53. Ook veel kanker en hartinfarcten in de familie. Infarct heb ik al gehad, zes jaar geleden, maar daar gaat het nu goed mee.
Maar al dat bloed, geen pijn, wat ik anders altijd wel heb met ontstekingen. Ik ben onzeker en bang, vooral omdat ik een kind heb. Vandaag toch maar een paar oxazepam gevraagd om wat relaxed te blijven en een halve genomen wat goed werkt. Maandag weten we meer.


Geschreven door: Johanna op Zaterdag 31 Augustus 2013 om 22:38 Ongepaste reactie?

Hallo Maaike,

Ik vind het persoonlijk voorbarig van je huisarts om je het weekeinde in te sturen met de boodschap dat je waarschijnlijk blaaskanker hebt. Ik hoop voor je dat aanvullend onderzoek door een uroloog snel meer duidelijkheid geeft.

Nogmaals sterkte.


Geschreven door: Maaike53 op Zondag 1 September 2013 om 11:00 Ongepaste reactie?

Hallo Johanna,
Bedankt voor je reacties. Hoop natuurlijk zelf ook dat het iets anders is en moet positief blijven. Hoe meer uren verstrijken, hoe beter me dat nu lukt al is dit wel met behulp van een ietsiepietsie seresta en een vrolijke, positieve dochter. Morgen weet ik meer.


Geschreven door: Johanna op Zondag 1 September 2013 om 12:52 Ongepaste reactie?

Hoi Maaike,

Mijn man heeft een heel traject achter de rug van blaaskanker. Eerst urineonderzoek waarna verdenking hooggradig urotheelcelcarcinoom. Daarna cystoscopie, scans en biopten. Uiteindelijke diagnose kon pas na die onderzoeken met zekerheid gezegd worden.

Ik hoop dat je wat afleiding kunt vinden. Maak er een gezellige dag van. Sterkte morgen, laat je nog iets horen?


Geschreven door: Tonny op Zondag 1 September 2013 om 13:02 Ongepaste reactie?

Hoi Maaike53,

Drie weken geleden heb ik dezelfde uitslag gehad. Deze week wordt ik geholpen. Stoma of neonblaas is nog de vraag. Zie ik wel als ik wakker wordt.
Dus je gevoel van angst kan ik me heel goed voorstellen. Ben wel drie jaar ouder als jij maar heb ook een zoon die me nog nodig heeft.
Je bent wel de eerste die ik nu gevonden heb rond ''onze'' leeftijd die dit ook heeft. Maar mijn uitslag kwam naar vele onderzoeken en een tur (in de blaas een poliep verwijderen). Die poliep bleek de tumor te zijn. Vind eigenlijk de uitspraak van je huisarts ook een beetje voorbarig. Blijf voor je duimen en misschien lees ik je uitslag nog op dit forum

Wens je veel sterkte en kracht.


Geschreven door: Maaike53 op Maandag 2 September 2013 om 08:01 Ongepaste reactie?

Hallo Johanna en Tonny,
Om 11.20 uur is het zover. Ben toch wel zenuwachtig en gooi er straks nog maar een halve seresta in. Gister met de hele familie op terras gezeten, behalve zus (die straks meegaat) weet niemand het nog dus dat was wel even een afleiding.
Laat natuurlijk wel weten hoe het verder gaat.
Tonny, jij heel veel sterkte deze week! En Johanna, hoop dat het nu beter gaat met je man en fijn dat je reageert!


Geschreven door: Maaike53 op Maandag 2 September 2013 om 13:19 Ongepaste reactie?

Het is inderdaad een tumor. Morgen voor een scan en volgende week maandag naar anasthesist en ik word gebeld voor een opname om de poliep weg te halen. Straks eerst maar een wijntje halen.


Geschreven door: Johanna op Maandag 2 September 2013 om 18:36 Ongepaste reactie?

Hoi Maaike,

Dus toch! Afschuwelijk. Hopelijk wordt de poliep op korte termijn verwijderd.
Met mijn man gaat het redelijk. Het is deze maand 2 jaar geleden dat de blaas, prostaat en plasbuis verwijderd zijn. Hij heeft een Brickerstoma. Bij hem ging het om een onzichtbare tumor, verwezen in het slijmvlies van de urinewegen. Hij heeft ernstige complicaties gehad, regelmatig problemen met linker nier en urineleider. Maar we zijn positief, mijn man gaat ervoor!
Heel veel sterkte en ik hoop dat je nog van je laat horen.
Groetjes van Johanna


Geschreven door: Maaike53 op Maandag 2 September 2013 om 22:03 Ongepaste reactie?

Zoals het er uit ziet is het niet goed, verkeerde plek, groot en woekerend. Morgen de scan, zus gaat toch weer mee al zei ik dat dat niet hoefde nu we toch al weten dat het niet goed is. Probeer positief te blijven en merk dat dit mezelf beter lukt dan mijn omgeving. Laat weer van me horen want doet me goed om mijn verhaal hier kwijt te kunnen. En Johanna, zo fijn dat je meeleest!


Pagina 1 van 5 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


Advertentie
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Blaaskanker.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)