Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Blaaskanker.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Blaaskanker.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Anneke

Geschreven op: Zaterdag 1 April 2017 om 12:33
Ongepast of beledigend?

Hallo, ik heb net te horen gekregen dat het ondanks een serie chemo en daarna een serie BCG de kanker voor de 3e keer is terug gekomen. Weet nog niet in welke mate. Er is gesproken over hyperthermie (synergo), dus dat ze je blaas gaan opwarmen tot 45 graden, in combi met chemo. Ik lees erg weinig patienten ervaringen. ook niet of dit erg succesvol is. Kan iemand me verder helpen? 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Peter op Dinsdag 11 April 2017 om 13:13 Ongepaste reactie?

Hallo Anneke,

Ja, zeer effectief. Ik heb zelf hyperthermie ondergaan in Zwiserland, waar ik woon. Lees het bericht van 10 maart van Peter, daar staat het verhaal kort in. En een link naar het onderzoek. Bespreek dit met de artsen. Voor alle duidelijkheid: ik had spierinvasieve blaaskanker, graad twee, G3, twee tumoren, 2/3 van de blaas aangetast. Overigens ook met in Situ.

De locale diepe hyperthermie is zeer goed te doen. De kathethers zijn vervelend. En je krijgt het warm, maar in de sauna, of hardlopen, of in de zon zitten ook dacht ik zelf tijdens de behandeling van zo''n twee uren. In totaal heb ik vijf sessies gehad, eentje gemist vanwege een zeer geirriteerde blaas. Dit laatste door de 35 dagelijkse bestralingen die ik heb gehad, 25 op een groot gebied en 6 boost bestralingen op alleen de tumoren. Daarbij zeven keer chemo. Een keer cisplatin, en zes keer carboplatin, ook goed te doen, zeker gezien de lage dosis.

De hele behandeling moet volgens de regels van het onderzoek voorafgegaan worden door een TURB waarna de behandeling binnen vier weken moet beginnen.

Hopelijk helpt het bovenstaande enigszins.

Sterkte.

Peter
Geschreven door: kees op Dinsdag 6 Maart 2018 om 15:12 Ongepaste reactie?

Beste Anneke,

Ik weet niet of het nog relevant is, maar wou toch graag mijn ervaring met hyperthermie delen. De hyperthermie met synergo werd bij mij niet toegepast omdat ik niet aan de indicatievoorwaarden voldeed. Toch ben ik meer gaan lezen over de behandeling en kwam terecht bij het centrum Hyperthermie in Amsterdam.
Daar heb ik informatie gekregen en ben verder online gaan speuren. Na enige twijfel ben ik het toch gaan doen. Daar vindt de hyperthermie wat aangenamer plaats. Het gebeurt namelijk van buitenaf en niet via een katheter. Na ongeveer 12 behandelingen ben ik nu schoon verklaart. Hoop dat je nog iets aan deze info hebt.

groeten,

Kees


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


Advertentie
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Blaaskanker.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)