Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Blaaskanker.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Blaaskanker.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Eva

Geschreven op: Woensdag 24 Januari 2018 om 17:21
Ongepast of beledigend?

Hallo,

Bij mijn man, 49 jaar, is vorige week een poliep in zijn blaas ontdekt.
Van de uroloog begrepen we dat deze zeer waarschijnlijk kwaadaardig is. Volgende week krijgt hij een scan van zijn hogere urinewegen en de poliep wordt binnenkort weggehaald. We maken ons erg veel zorgen. Mijn man heeft al jarenlang klachten met plassen, steeds psa geprikt en omdat deze goed bleef mocht hij het aankijken. Afgelopen september dan toch een verwijzing gekregen voor de uroloog en die maakte zich ook niet direct zorgen. Tot hij vorige week ineens bloed begon te plassen en ze met spied een cytoscopie hebben gedaan.
Omdat de klachten al zo lang bestaan, maken we ons erg veel zorgen. We zijn bijvoorbeeld heel bang dat hierdoor uitzaaiingen zijn ontstaan.
Heeft iemand hier ervaring mee? Waar zaait Blaaskanker bijvoorbeeld als eerste naar uit? Bij voorbaat dank voor de reactie! Met vriendelijke groet, Eva 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Peter op Woensdag 31 Januari 2018 om 16:45 Ongepaste reactie?

Hallo Eva,

Het is een enorme schok, kanker. En er komt natuurlijk heel veel op jullie af. Vragen, angsten, onzekerheid, verdriet, onbegrip en ga maar door. Dat is normaal.

Maar. Al die emoties en onzekerheid. Geef het een plaats, laat ze niet overheersen. En geef zeker niet te lang toe aan zelfmedelijden. Het is tijd om aan te pakken.

Begraaf je ook niet in zaken die nog niet aan de orden zijn. Het enige dat je weet is dat er een poliep in de blaas zit. Dus is er geen energie en tijd nodig om te gaan denken aan bijvoorbeeld de mogelijkheid van uitzaaiingen. Voorbereiden is goed, maar besteed energie aan zaken die reŽel zijn.

Dus een poliep in de blaas.

Eerst zal deze verwijdert worden. Waarschijnlijk een TURB, dus uitzoeken wat dat inhoudt, hoe lang in het ziekenhuis, mat een blaaskatheter, en het herstel. Dergelijke vragen komen nu eerst.

Na de TURB komt de uitslag van het weefselonderzoek.

Dan weet je opeens veel meer:
-Spierinvasief of niet (of alletwee)
-De fase van de tumor
-De grootte en de hoeveelheid tumoren
-De kwaardaardigheid van het kankerweefsel (G1-3 of low-high grade)

Daarna volgt er eventueel een beeldvormend onderzoek, bijvoorbeeld een CT of MRI. Dan wordt vastgesteld of er uitzaaiingen in de lymfeklieren te zien zijn of elders in het lichaam. Bijvoorbeeld in de lever of longen.

De diagnose na de TURB en het weefselonderzoek en een eventueel beeldvormend onderzoek wordt uitgedrukt in een TNM classificatie vaak ook met een beoordeling van de agressiviteit van de aangetroffen afwijkende cellen (G).

Dan heb je de diagnose binnen. En vervolgens is het de bedoeling alle mogelijke behandelingen te onderzoeken en hopelijk eentje vinden die het beste bij jullie past.

Veel sterkte,

PeterGeschreven door: andrť Grammet op Woensdag 28 Februari 2018 om 13:40 Ongepaste reactie?

hallo eva, ik zelf onderging een schraping aan de prostaaten tijdens die operatie werd een goedaardige poliep in men blaas ontdekt en werd er meteen uitgehaald, verleden jaar ging ik op cpntrole bij de uroloog, gelukkig was er toen geen poliep in men blaas

nu moet ik a .s maandag5 maart nogmaals op controle bij deuroloog om te laten kijken of er een nieuwe poliep in men blaas zit
ik ben er toch een beetje gerust inomdat ik van de kruidendokter een kruidenmengsel kreeg tegen een nieuwe poliep in men blaas

groetjes


Andrť


Grammet-Andrť

halmaalweg, 40, bus 005
3800 Sint-Truiden

telnr: 011 67 14 97


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


Advertentie
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Blaaskanker.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)