Vraag het de redactie

LET OP: Dit is geen officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u sterk om met uw eigen behandelend arts contact op te nemen.

Welke Uroloog raden jullie ons aan

, geschreven op: Zondag 13 April '14 om 22:21

Bij mijn vader is in 2011 prostaatkanker geconstateerd, in hetzelfde jaar is de prostaat volledig verwijderd. Bij de eerste bloedcontrole was zijn PSA helaas nog meetbaar (0.01), hij kreeg hiervoor bestralingen maar helaas zonder resultaat. Omdat zijn PSA toen nog onder de 0 was, heeft de uroloog gezegd dat het geen haast heeft om met verdere behandeling te starten. Om de 3 maanden controleren. Eind 2012 was zijn PSA 3.0, Hormonale therapie was toen gestart, mijn vader kreeg om de 6 maanden een injectie toegediend, deze heeft goed gewerkt. Bij de eerste controle na toediening van de injectie was zijn PSA voor het eerst na de operatie in 2011 onmeetbaar. Zijn PSA bleef voor een periode van anderhalf jaar onmeetbaar. In oktober 2013 was zijn PSA weer meetbaar, deze was 0.9. Mijn vader had toen aan de arts verteld dat hij bloed plast in de urine, de arts had gezegd dat hij waarschijnlijk door de radiotherapie komt die hij in 2011 heeft gehad, er werd toen in de blaas gekeken, de uroloog zag wat afwijkingen in de blaas en hebben daarom besloten om de poliepen in de blaas te laten verwijderen. In oktober de eerste operatie gehad, de poliepen zijn verwijderd, deze waren inderdaad kwaadaardig. Volgens de uroloog was de blaas nu helemaal schoon en kwaadaardige poliepen vrij. Op 24 febr. 2014 weer controle PSA + scopie voor de blaas. Zijn PSA was in 6 maanden tijd gestegen naar 3.0. De plasbuis zat ook bijna dicht waardoor mijn vader moeite had met plassen. In dezelfde week werd OK ingepland om de plasbuis wijder te maken en om 2 weefsels te verwijderen en te laten onderzoeken.Mijn vader kreeg ook een nuclair onderzoek. Na de tweede operatie kon mijn vader weer normaal plassen, Wel is hij sinds de operatie van oktober 2010 volledig incontinent geworden. Op 27 maart 2014 weer controle ( scopie), ook dit keer zijn weer wat weefsels te zien. OK is weer ingepland voor 15 april. aanstaande. Mochten de weefsels dit keer ook kwaadaardig zijn dan willen starten met blaas spoelingen.
Wij willen graag een second opinion en verdere behandeling in het buitenland. Zelf denk ik om in duitsland verder te gaan met behandeling, alleen ik weet niet welke uroloog goed is in Duitsland. Zijn hier mensen met soortgelijke ervaringen? Ik hoor vaak goede verhalen over Frankfurt, welke uroloog raden jullie ons aan? Ik heb goede verhalen gelezen over dr. Mottrie, Alex in Aalst, Belgie wie heeft hier ervaringen mee?

Welke arts raden jullie ons aan?
Alle info. is welkom. Persoonlijk weet ik geen keuze te maken door al die info. die ik heb gelezen op internet.

Alvast dank!
Titel Auteur Geschreven op
iconspacerWelke Uroloog raden jullie ons aanZondag 13 April '14 om 22:21
spacericonspacerWelke Uroloog raden jullie ons aanredactie5Dinsdag 15 April '14 om 19:05
spacericonspacerWelke Uroloog raden jullie ons aanMia27Zaterdag 19 April '14 om 20:54
spacericonspacerWelke Uroloog raden jullie ons aanredactie5Woensdag 23 April '14 om 19:19
spacericonspacerWelke Uroloog raden jullie ons aanMia27Zondag 27 April '14 om 19:23
spacericonspacerWelke Uroloog raden jullie ons aanredactie5Woensdag 23 April '14 om 19:20
spacericonspacerWelke Uroloog raden jullie ons aanMia27Zondag 27 April '14 om 19:27
Advertentie
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Blaaskanker.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)