Vraag het de redactie

LET OP: Dit is geen officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u sterk om met uw eigen behandelend arts contact op te nemen.

Ervaringen met neo-blaas of urinestoma?

roba, geschreven op: Woensdag 22 Okt '14 om 03:48

Nog steeds een schok, iets wat je niet kunt bevatten. Kortgeleden heeft mijn vader de diagnose blaaskanker gehad. Hij had bloed in zijn urine en na nader onderzoek kwam naar voren dat hij daar een tumor had zitten. Het bleek na een TUR operatie te gaan om een tumor die ingegroeid was in de blaaswand. Hierna zijn er vrij snel onderzoeken gedaan naar eventuele uitzaaiingen. Hiervan was gelukkig geen sprake. Echter heeft de arts toch besloten om de blaas te verwijderen omdat de tumor niet geheel weggehaald kon worden en er anders een hele grote kans zou bestaan dat de tumor door de blaaswand heengroeit en dat er alsnog uitzaaiingen plaats zullen vinden.

Nu heeft mijn vader de keuze om een urinestoma of een neo-blaas te nemen. Natuurlijk is dit niet iets wat je 1-2-3 beslist. Het is geen auto of fiets die je even gaat kopen en die je later nog bijstelt of afstemt naar persoonlijke keuzes. Omdat ook wij hem graag willen helpen en steunen bij het maken van die keuze vraag ik me af wat jullie als positief en negatief ervaren hebben van zowel mensen met een urinestoma als een neo-blaas. Ik lees namelijk verschillende voor- en nadelen van beide. Zo zou een stoma kunnen stinken en schijn je bij een neo-blaas iedere nacht een alarm te zetten.

Nu zijn wij natuurlijk al erg opgelucht dat er geen uitzaaiingen zijn, echter komt nu de klap en het besef pas echt dat er een ingrijpende en levensveranderende operatie plaats zal gaan vinden. Ik ben hier via google terecht gekomen en ik hoop dan ook dat iemand hier nuttige tips en ervaringen met ons kan delen. Alvast bedankt voor uw tijd en moeite.
Titel Auteur Geschreven op
iconspacerErvaringen met neo-blaas of urinestoma?robaWoensdag 22 Okt '14 om 03:48
spacericonspacerErvaringen met neo-blaas of urinestoma?redactie5Woensdag 22 Okt '14 om 19:02
spacericonspacerErvaringen met neo-blaas of urinestoma?robaZaterdag 25 Okt '14 om 04:56
spacericonspacerErvaringen met neo-blaas of urinestoma?redactie5Zaterdag 8 Nov '14 om 23:06
Advertentie
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Blaaskanker.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)